DIVERSE VRAGEN, DIE U MISSCHIEN ANTWOORD GEVEN?
  1. Hoe kom ik op Chios... ?
  2. Waar vind ik goede restaurants... ?
  3. Waarom is Chios niet zo bekend... ?                                                            
  4. Wat is er te doen... ?
  5. Waar moet ik op letten... ?
  6. Wanneer is de beste tijd om op Chios te verblijven... ?
  7. Wanneer U op zoek gaat, huurt u het best en goedkoop een auto of scooter of motor op dit adres?

       Klik op de tekst hierboven en komt bij het tekstdeel.

    In de tekst staan ook gekleurde tekstdelen dit zijn verwijzingen naar bijzondere pagina's.

    Zijn er andere vragen zendt u ze dan per E-mail, zie de Homepage voor adres.

                                                

NAAR HOMEPAGE

Belangrijke dagen op Chios

 

Hoe kom ik op Chios... ?          

De beste manier om naar Chios te reizen is georganiseerd met een touroperator. Er worden tegenwoordig door diverse reisorganisaties complete reizen aangeboden. Door "Olympia", "TUI", "OAD", "Arke",  "Sud Tours", "Ross-Hollidays" en "Hotelplan" worden er reizen aangeboden naar diverse bestemmingen. Voor de fervente wandelaar en zonaanbidders zo ook voor cultuur en natuur barbaren is er genoeg te doen. Het seizoen loopt meestal van direct na het Griekse Pasen (wat altijd na het westerse Pasen gevierd wordt) tot ongeveer 1e week / tot half oktober.

Buiten het seizoen wat ook aan te raden is, in het voorjaar is Chios op zijn mooist, moet U altijd reizen over Athene, als tenminste met het vliegtuig wenst te reizen. Dan bent u gebonden aan een binnenlandse vlucht met Olympic Airways, die 3 x per dag vliegt op Chios. 's Ochtends heel vroeg (06.30) rond het middaguur en in de vooravond komen deze vluchten aan.  

 

Terug naar begin

Waar vind ik goede restaurants... ?   

Op het hele eiland is het goed eten bij de lokale restaurantjes en taveernes. Het is mogelijk om zr exclusief te eten  in Chios-stad, maar dan is de prijs er ook naar. Er zijn overal restaurantjes met plaatselijke of typische Chiotische gerechten. In Mesta bij Despina (achter op het plein links) in Avgonima worden heerlijke grill en groente gerechten geserveerd. Zo ook in Limnos, Langada en Lithi is het goed verse vis eten. Maar ook in de Kambos staan soms achteraf de leukste en gezelligste restaurantjes neem eens een kijkje bij Jannis en Maria in Taverna To Talimi. Vraag naar hun specialiteit en ze nodigen u vaak uit om een kijkje in de keuken te nemen en zelf de maaltijd uit te kiezen die u geserveerd wilt hebben.

Ook bij restaurant "SUNSET" in Sidirounta is het goed toeven. Een uitstekende keuken met zeer gastvrije mensen en een van de allermooiste vergezichten. De zonsondergang moet U een keer meegemaakt hebben op dit terras. Theo en zijn ouders zorgen voor het natje en het lekkerste eten van de streek. In dit dorpje is dit het enige restaurant.

Een restaurant wil ik met klem aanbevelen en wel "STEKI" in Megas Limionas wat heerlijk rustig is gelegen recht tegenover een heerlijk kiezelstrand. De meest heerlijke gerechten worden daar iedere dag vers bereidt. Komt u er vaker dan is het zelfs mogelijk om de eigenaar Basilis te vragen om iets speciaals klaar te laten maken. De kelner Mimi zal u een onvergetelijke dag of avond bezorgen. Service, gastvrijheid en een redelijke prijs voor een uitstekende maaltijd is wat zij de gasten bieden. Kijkt u 's avonds na 22.00 uur maar hoeveel Grieken op deze plek afkomen, dat zegt genoeg! STEKI is het PLEKKIE

Nieuw  "STEKI IN KARFAS"STEKI UIT ETEN  Nu ook Steki in Karfas. Het is niet te missen op de hoek bij de bushalte vanuit Megas Limionas rijdt U er bijna binnen. Met een prachtig groot terras direct aan het strand. Staan Basil en Kleopatra voor U klaar.

Terug naar begin

Waarom is Chios niet zo bekend... ?        

De rijke reders van het eiland hebben het tot op heden redelijk rustig kunnen houden. Een mooi en rustig eiland voor de Grieken zelf. Met een zr klein vliegveld (kleinste van Europa) dus opletten bij het landen!! De hoeveelheid hotels en andere accommodaties waar toeristen kunnen verblijven is gering. Er zijn relatief maar weinig zandstrandjes. Veelal kiezel maar wel schoon en met een strandmat of standstoel die hier en daar verhuurd worden is het goed vertoeven. Het is een eiland voor de oudere groep toeristen voor de jongeren is er niet zoveel te doen. Voor de disco of bars moet je al gauw in de grote stad zijn. En heb je geen auto of scooter gehuurd ben je aangewezen op de taxi want de bussen rijden niet zo laat.  

Terug naar begin

Wat is er te doen... ?         

Veel cultuur en een bijzonder mooie natuur. Het eiland is n grote bewaarde schatkamer. De plaatsen Nea Moni, Agia Mina, Agios Markos, Anavatos, Pyrgi, Olymbi, Mesta, Kato Fana zijn plaatsen waar u zeker een bezoek aan gemaakt moet hebben. Kerken met mooie iconen met een rijke geschiedenis die soms de koude rillingen bij de bezoekers teweeg zal brengen bij het horen van de gruweldaden die zich daar afgespeeld hebben. Prachtige wandelingen zijn er te maken zonder dat u iemand zal tegenkomen. Goede wandelkaarten zijn bij de boekhandel in de hoofdwinkelstraat in Chiosstad te koop. De duik of onderwater liefhebber zal een ongerept onderwater paradijs aan treffen. Hemels blauw boven water en evenzo onder de oppervlakte met prachtige vissen en planten. Er is een duik club in Agia Ermioni waar de beginnende duiker les kan nemen tot het officile diploma. Kortom er is genoeg te doen, en na dit alles is het ook heerlijk vertoeven op de boulevard of terrasjes bij diverse haventjes waar het altijd een drukte van belang is.  Kijk op de evenementen lijst die ik hier bij voeg. EVENEMENTEN KLIK HIER.

Terug naar begin

Waar moet ik op letten... ?       

Het kan er zr heet zijn in de maanden juli en augustus. Als de noord wind staat die heerlijke afkoeling brengt is dat goed uit te houden. Maar anders kan de temperatuur wel tot of over de 40 graden gaan. Ga niet te lang en te snel van het zonnetje genieten. Neem niet te veel warme kleding mee de temperatuur komt 's avonds veelal niet onder de 25 graden tot middernacht. Er zijn goede en grote supermarkten (bij het vliegveld een grote Spar) daar is vaak alles te koop wat u wenst. De prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland. Lokale producten zijn goedkoop.  Chios staat bekent om zijn fruit, aardewerk (Armolia) en ze maken er wel 20 soorten Ouzo (zeer sterk anijs drankje). De krant is meestal 1 dag later bij de betere Ptiriptino (kiosk) verkrijgbaar. Pinnen is nog niet overal in zwang. In Chiosstad is op iedere hoek van de straat geld uit de muur te verkrijgen. De plaatsen Karfas en Armolia en misschien ondertussen ook andere plaatsen hebben pinautomaten.

 Terug naar begin


Wanneer is de beste tijd om op Chios te verblijven... ?    

Door het milde klimaat zou Chios uitstekent een oord kunnen zijn om te overwinteren. Natuurlijk hebben zij ook een winter maar dan spreekt men nog altijd van gemiddeld 10 tot 14 graden. Soms valt er ook sneeuw, maar dan is het gelijk voorpagina nieuws. Het voorjaar van april tot eind juni is het klimaat heerlijk. Veel bloemen en geurende verse kruiden. De zomer kan zo als in heel Griekenland erg heet zijn. Vanaf eind augustus tot half oktober is het er weer heerlijk. Voor - en najaar 10 tot 12 zonuren per dag is normaal. De regentijd vangt meestal pas na half oktober aan. Maar dan is het ook wel nodig, de natuur smacht er naar. En de zo rijkelijk groeiende olijfbomen hebben het nodig voor zij geplukt worden. 

 

Terug naar begin

Hoe huurt u het best, goedkoop, goed verzekerd een auto, motor en scooter
Het Beste adres in Chios voor Rent a Car of Motor Bike
Het beste adres om een auto,scooter of motor te huren is naar mijn mening Panagiotis Katsikadelis. U vindt dit adres als u Chios binnen komt rijden na het monoment aan het begin van de haven de 2e straat links. U ziet het vanzelf, het is daar waar de weg zich in een V splitst. Links achter u het reisburo van Sudtours en 50 meter links is het staatje waar Panagiotis kantoor houdt. Een zr vriendelijke man met redelijke prijzen. Hij zet zelfs de auto klaar op het vliegveld. Wenst u meer te zien klik dan Hier!
Terug naar begin
 
Copyright 2004 [zon123.nl]. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: 18 augustus 2004 .